Συμμετοχή στη δράση: ” Ο θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala”

Την Πέμπτη 18 Απριλίου το σχολείο μας συμμετείχε στην γιορτή ψηφιακής δημιουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων : “Ο θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala” με τις δημιουργίες των Β΄ και Στ΄ τάξεων. Παρακολουθήστε εδώ το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 στην εκπομπή Περίμετρος.

Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν την πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης μας όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις δημιουργίες άλλων μαθητών, να διασκεδάσουν με τις δράσεις που ετοίμασαν οι διοργανωτές και να βρεθούν σε ένα φεστιβάλ μαθητικής δημιουργίας παίρνοντας ιδέες για μελλοντικές δημιουργίες.

Τα έργα που παρουσίασαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι μαθητές του σχολείου μας ήταν:

Οι μαθητές της Β΄Τάξης με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό της τάξης κυρία Μαρία Μαλλιώρα, έγραψαν από κοινού ένα παραμύθι για την φιλία με τίτλο: ” Το ουράνιο τόξο της φιλίας” το οποίο παρουσίασαν μέσω ψηφιακής αφήγησης.

Οι μαθητές της Στ΄τάξης στα πλαίσια του μαθήματος Τ.Π.Ε. με εκπαιδευτικό τον κύριο Κομματά Νικόλαο κατασκεύασαν και παρουσίασαν μια ρομποτική κατασκευή με την οποία υπολογίζεται η δύναμη του βάρους που ασκείται σε ευαίσθητες υποδομές όπως γέφυρες, φορτηγά πλοία ή μεγάλα βιομηχανικά ασανσέρ και προειδοποιεί όταν φτάσει στα όρια αντοχής ώστε να αποφεύγεται η καταστροφή της. Όλοι οι μαθητές και των δύο τάξεων απέσπασαν πολύ καλά σχόλια και φυσικά πολλά συγχαρητήρια για τις προσπάθειές τους.