Αφήγηση παραμυθιού στο σχολείο μας

Η Τρίτη 2 Απριλίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου μιας και αποτελεί την γενέθλια ημέρα του ξακουστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της συγκυρίας και με τα εφόδια που μας παρέχει η λειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης στο σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε αφήγηση παραμυθιού από την ειδική στο είδος αυτό κυρία Κατσιανούλη Μαρία!

Όλοι οι μαθητές μικρότερων και μεγαλύτερων τάξεων παρακολούθησαν τις μαγευτικές αφηγήσεις της κυρίας Κατσιανούλη οι οποίες τους ταξίδεψαν νοητά σε άλλες εποχές, μακρινές χώρες και τόπους, νιώθοντας εντονα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν μέσα από τη χρήση μουσικών οργάνων και ειδικές τεχνικές αφήγησης.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την κυρία Κατσιανούλη που μας διέθεσε από τον προσωπικό της χρόνο και προσέφερε στους μαθητές και στις μαθήτριές μας την εμπειρία της παρακολούθησης αφήγησης παιδικού παραμυθιού, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών δίνοντας παράλληλα μια διαφορετική νότα στην καθημερινότητά μας.